Beca 21/22

GUANYADOR: Adrián Sastre Díaz

Hi ha multitud de mirades creatives de la Zona Volcànica de la Garrotxa i, per extensió, del paisatge garrotxí. Ara, però, un estudiant de fotografia asturià, Adrián Sastre, intenta captar mirades inusuals, paisatges nocturns de la zona, en el marc del projecte Burbujas, guanyador de la beca ENFooCA dels premis Arnau Bartrina Luque.

El projecte de Sastre encaixa a la perfecció amb els objectius de la beca de donar suport a projectes de joves creadors en l’àmbit audiovisual relacionat amb la biodiversitat i el paisatge, i de fer perdurar la memòria d’Arnau Bartrina Luque. Adrián Sastre, va fer estada a la cabana de Can Jordà, explica que Burbujas pretén captar imatges nocturnes que fa amb uns punts dispersadors de la llum creats per ell mateix que li permeten descobrir parts del paisatge i deixar la resta en la penombra i en la foscor, i, per tant, a la imaginació de cadascú. “Volia experimentar amb les bombolles de llum i trencar els focus estàtics”, diu.

Les fotografies que editarà Sastre i que es dipositaran a la biblioteca del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.